Čebelarsko društvo Ponikva prejemnik pisnega priznanja Občine Šentjur

Občina Šentjur je na osrednji slovesnosti ob prazniku Občine Šentjur, ki je potekala dne 23. septembra 2021 v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, podelila pisno priznanje Čebelarskemu društvu Ponikva ob 100-letnici delovanja.

/avtor fotografije: Jure Godler/

Podelitev pisnega priznanja so pospremili z naslednjimi besedami:

“Njihove varovanke so drobna, nežna bitja, ki živijo le nekaj dni, nekaj tednov, mesecev, zanje pa organizirano skrbijo že 100 let – Čebelarsko društvo Ponikva.

100 let tradicije čebelarstva pomeni na eni strani častitljivo obletnico, saj sodi društvo med najstarejše v naši občini, na drugi strani pa se lahko zamislimo, kako malo smo se naučili v celem stoletju. Še zmeraj so čebelarji tisti, ki nas morajo osveščati o pomenu čebele za celoten planet, za vsako rodno sezono, za sleherno rastlino in s tem – za človeka. Kako zdrav je med, eno najstarejših superživil na svetu, zlata, nepokvarljiva substanca. Še zmeraj so čebelarji tisti, ki morajo čebele ščititi, vzgajati in skrbeti za njihovo preživetje. Čebelarsko društvo Ponikva priznanje prejme ob 100-letnici delovanja za ohranjanje tradicije, predajanje čebelarskega znanja mladim, skupno skrb za učni čebelnjak ter za osveščanje o pomenu čebel pri ohranjanju zdravega okolja, naravnega ravnovesja in lokalni pridelavi hrane.”